• 03 56 33 202
  • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
  • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
  • Zdravi in složni tudi po 17. novembru

    Spoštovani starši oz. skrbniki,
    na vas se obračamo s prošnjo po pomoči pri izvajanju pouka v šoli.
    Vlada je v četrtek, 11. 11. 2021, sprejela Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo Covid 19 (Uradni list RS št. 177/2021 in 174/2021). Skladno z Odlokom in okrožnico MIZŠ (OKrožnica MIZŠ) bo od srede, 17. 11. 2021, potekalo obvezno samotestiranje vseh učencev s hitrimi testi trikrat tedensko v prostorih šole (učenci se bodo testirali SAMI ob prisotnosti osebe, ki jo določi ravnatelj).
    Starši prevzamete teste za samotestiranje učencev v lekarnah, učenci jih prinesejo s seboj v šolo.
    Za otroka starši podajo predhodno pisno soglasje oz. nesoglasje Soglasje k izvajanju testiranja s testi HAG za samotestiranje v šoli: prazna bodo prejeli v šoli. Rok za oddajo tega soglasja oz. nesoglasja je torek, 16. 11. 2021.
    Učenci, ki samotestiranje s testi HAG za potrebe izvajanja VIZ programa ne bodo opravili v šoli, se bodo v skladu s sklepom ministrice Sklep  ministrice izobraževali na daljavo.
    Če nam boste predhodno zgolj na vpogled predložili dokaz, da otrok izpolnjuje pogoj prebolevnosti ali cepljenja, se mu ne bo potrebno samotestirati.
    Samotestiranje bo potekalo po protokolu Ministrstva za zdravje Protokol, konkretneje pa po izvedbenem protokolu naše šole, ki bo objavljen naknadno.
    Na šoli ne bomo vodili evidence o samotestiranju, niti ne bomo beležili rezultatov testiranja.
    Samotestiranje s testi HAG se bo izvajalo v času, ko poteka vzgojno-izobraževalni program.
    Prosimo, da se v naslednjih dneh z otrokom pogovorite o tem, kako samotestiranje poteka, pri čemer vam je lahko v pomoč video na naslednji povezavi:  https://www.youtube.com/watch?v=Ljc9hG7xsFU. Priporočamo, da otrok samotestiranje ob vaši prisotnosti poskusi tudi sam izvesti.

    V Sloveniji je že dovolj nestrpnosti, razdvojenosti, sovražnosti. Ni potrebno, da to prenesemo tudi v šolo. Kljub težkim zdravstvenim, epidemičnim razmeram v družbi si šolski strokovni delavci želimo, da pouk poteka v šoli, v varnem, zdravem in spodbudnem okolju.
    To nam bo uspelo le z vašo podporo!

    Kolektiv OŠ Ivana Cankarja Trbovlje

     

     

     

    Accessibility