• 03 56 33 202
 • os-ic.trbovlje@guest.arnes.si
 • Trg Franca Fakina 8, Trbovlje
 • Voščilo ob praznikih in informacije o poteku NPZ

  Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

  Pred nami so prvomajske počitnice, med katerimi obeležujemo državna praznika – Dan upora proti okupatorju in Praznik dela, ob katerih vsem izrekam iskrene čestitke in vam želim prijetne in z veseljem obdane proste dni.

  Hkrati vas obveščam, da bo šola vse dni, ko potekajo prvomajske počitnice, razen v ponedeljek, 29. 4. 2024, zaprta.

  S poukom nadaljujemo v ponedeljek, 6. 5. 2024 po ustaljenem urniku, POMEMBNO OBVESTILO ZA VSE UČENKE IN UČENCE pa je, da bomo ob dnevih pisanja Nacionalnega preverjanja znanja tako kot lansko šolsko leto pričeli s šolo nekoliko prej, in sicer ob 7. 45, saj bomo NPZ izvajali od 8.00 do 9.00 in moramo v tem času zagotoviti mir in tišino na šoli.

  V torek, 7. 5., četrtek, 9. 5. ter ponedeljek, 13. 5. 2024 vse učenke in učenci (razen tistih, ki imajo predhodne ure na urniku oz. po dogovoru z učitelji in vozačev, za katere bomo poskrbeli spremstvo v šolo ob prihodu) pridejo v šolo ob 7. 40, da so ob 7. 45 že v razredih, kjer tisti dan pričnejo s poukom. Čas do pričetka pouka bomo z učenci posvetili pomembnim vsebinam na področju medvrstniškega nasilja, uporabe digitalnih naprav in njihovih pasti ter se o tem z njimi konstruktivno pogovarjali.

  Ob 8. 20 nato pričnejo učenci s poukom po urnikih, tisti učenci, ki pričenjajo s poukom v učilnicah 10, 14, 15, 16, 17, bodo ob prihodu v šolo ob 7. 40 ustrezno preusmerjeni v druge učilnice. Seznam učilnic in urnik bomo objavili 6. 5. 2024.

  NPZ pišejo vsi učenci 6. in 9. razredov.  Tudi ti učenci pridejo v šolo ob 7. 45, se preobujejo, dežurni učitelji pa jih bodo usmerili do učilnic, ki bodo opremljene s seznamom učencev in sedežnim redom. Pred učilnico počakajo na nadzornega učitelja in skupaj z njim ob 7. 55 vstopijo v učilnico ter se pripravijo na pisanje NPZ. Učenci naj imajo s seboj pisalo – nalivno pero ali kemični svinčnik (ne briši piši), za matematiko pa še svinčnik, geo trikotnik in šestilo. Učenci s posebnimi potrebami bodo pisali NPZ v skladu z določenimi prilagoditvami izven svojih oddelkov v posebnih učilnicah. O vsem bodo ustrezno obveščeni 6. 5. 2024.

  Želim vam lepe in mirne počitnice.

  Ravnateljica Maja Volk

  Accessibility